Spotřební daň zdroj rozpočtových příjmů i regulace spotřeby. - Klak, J.
V rámci reformy daňového systému najvážnejšie zmeny v oblasti nepriamych daní, kedy daň z obratu bude nahradená daňou z pridanej hodnoty a spotrebnou daňou vyberanou u menovitých výrobkov. Stručná charakteristika cenového direktivizmu uplynulého obdobia a skončenia voluntarizmu cenovej politiky. Zahájenie liberalizačných procesov a zmeny v daňových sadzbách. Hlavné zásady a smery reformy nepriamych daní. Dve fázy legalizácie zákona o spotrebných daniach. Vzťah spotrebných daní k rozpočtu.