Bank Rozwoju Eksportu SA.
Poľská banka pre rozvoj vývozu bola založená ako prvá špecializujúca sa na zahraničný obchod a ako prvá bola napojená na bankový medzinárodný systém prevodov AWIFT II. V r. 1990 bola privatizovaná. Investorom je vyhradené 20-49 perc. Medzinárodná finančná korporácia (IFC) a spolupráca banky s ňou. Finančné zmluvy s ďalšími bankami: EIB, N.V., Svetová banka a iné. Ďalšia činnosť banky.