Rodí se nové společnosti. Privatizace čs. bankovnictví. - Rous, A.
V ČSFR transformácia vybraných štátnych peňažných ústavov na účastinné spoločnosti, ktoré by mali vzniknúť už v prvej vlne privatizácie. Transformácia sa uskutoční pomocou zahraničného kapitálu. Hlavné predpoklady a zásady privatizácie štátnych peňažných ústavov. Charakteristika peňažných ústavov, ktoré budú zaradené do prvej vlny privatizácie: Komerčnej banky, Všeobecnej úverovej banky, Živnostenskej banky, zakladateľom ktorých je ŠBČS.