Les assignats sous la Révolution francaise: un example d'hyperinflation. - Aubin, C.
Rozbor závislosti vzniku francúzskej revolúcie na zlých finančných pomeroch v starom režime. Ekonomická analýza menovej hyperinflácie. Charakteristické ukazovatele hyperinflácie a jej sprievodné javy získané historickou skúsenosťou. Vzťah medzi ponukou a dopytom meny.