New currency is the cure for soviet monetary overhang. - Dornbusch, R.
Obsah referátu predneseného profesorom Dornbuschom z MTI na seminári MMF 13.12.1990. Obhajoba tézy o likvidácii peňažných prostriedkov v bývalom ZSSR a ich nahradení novou menou podľa rozvojových skúseností Nemecka zo 40. rokov. Modality realizácie tohoto kroku.