Sind Sondermünzen Geld? - Häde, U.
Problém zvláštnych mincí (1 kg zlaté nugety s vyrazenou nominálnou hodnotou) a ich využitia vo funkcii obeživa. Účel použitia ako kritérium. Belgické ECU mince. Použitie zvláštnych mincí v praxi (pri exekúciách a v trestnom práve) a rozdielne názory naň. Strata vlastnosti peňazí u zvláštnych mincí.