První emise bondů SBČS. - Bačák, B.
V novembri 1991 vydala Štátna banka československá prvé dve emisie pevne zúročiteľných cenných papierov - tzv. bondov. Jedna vo výške 200 mil. USD na eurodolárovom trhu a druhá - vo výške 10 mld. JPY, t.j. asi 77,5 mil. USD - na privátnom trhu SHIBOSAI v Tokiu. Emisie boli organizované pod vedením firmy NOMURA, ktorá je medzinárodnou finančnou inštitúciou a súčasne aj oficiálnym poradcom ŠBČS.