Stopa procentowa a inflacja (wybrane zagadnienia). - Boguszewski, P.A
Referát o konferencii vo Varšave v r. 1991. Reálna úroková miera v období transformácie. Rýchlosť obehu peňazí v Poľsku v r. 1986-1991. Relácia medzi zmenou rýchlosti obehu peňazí a procesom bankového sektora. Režim stáleho menového kurzu. Režim dvojitého zúročenia. Dve metódy reálneho získania aktívnej úrokovej miery. Ukazovateľ zadlženosti. Medzná úroková miera. Možnosti zniženia úrokov za poskytnuté úvery.