Monetaryzm i keynesizm a przezwyciezanie zapasci polskiej gospodarki. - Wilczynski, W.
Referát na konferencii vo Varšave (1991). Autor si kladie otázku, aký je charakter a obsah choroby poľského hospodárstva a podmienky zdravej, aktívnej peňažnej a úverovej politiky a ako bude na ne reagovať. A na túto otázku odpovedá, že jej príčiny sú v systémovom a subjektovom charaktere, a nie v konjunkturálnom. Nezdravý finančný a úverový systém. Námietky proti poľským monetaristom a ich obrana.