Švédské probuzení. - Holman, R.
Švédsko bolo považované za model spravodlivého, demokratického socializmu, za tretiu cestu medzi kapitalizmom a socializmom. V posledných rokoch sa však ukazujú vážne problémy doterajšieho modelu hospodárenia. Začalo nadmerné zvyšovanie podielu verejných výdavkov, nekontrolovateľný rozmach verejného sektora, zvyšovali sa dane, spomaľoval sa rast produktivity práce, znižovala sa konkurencieschopnosť na zahraničných trhoch. Zdá sa, že experiment so socializmom končí.