Ekonomičesko-finansovaja politika Rossii. - Vol'skij, A.
Referát prednesený v novembri 1909 na IV. riadnom zasadnutí Zjazdu predstaviteľov priemyslu a obchodu Ruska. Vol'skij, A.A., významný zakladateľ a činiteľ Zjazdu, teoretický rozpracoval problémy ekonomických a technických opatrení na rozvoj výrobných síl a vypracoval program obchodno-priemyselnej politiky Ruska. Obsah referátu: Ekonomické faktory rozvoja Ruska. Charakteristika poľnohospodárstva, priemyslu a štátnych financií. Program, rozvoja výrobných síl krajiny.