1991: rok přelomu. Krize sovětské reformy. - Kondratěnko, V.
Politická situácia v ZSSR. Zlyhanie hospodárskych koncepcii vlády: v roku 1991 namiesto očakávaného vzostupu úpadok. Niekoľko štatistických údajov o hospodárskej situácii. Pokusy vlády o zvládnutie situácie, rozpočtová vojna a perspektívy. Pokus o puč ako akcelerátor politických procesov.