Biznes w Europie Wschodniej.
Osobitná vložka týždenníka Economist (21.9.1991). Autorom je David Manasian, ktorý je za rýchlu privatizáciu vo východnej Európe. Demontáž štátneho sektora. Otázka, či ceny majú byť uvoľnené a inflácia kontrolovaná pred či po privatizácii alebo reštrukturalizácii štátnych podnikov. Kritika postojov ES. Hospodárske zmeny vo východnej Európe: Poľsko, ČSFR, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko. Rozsah privatizácie. Rozdávanie kupónov všetkým rovnako (ČSFR) sa pokladá za hazard. Distribúcia podielov.