Britanskij opyt. - Studencov, V.
Veľká Británia ako prvá krajina na západe uskutočnila masívnu privatizáciu a dosiahla najväčšie výsledky. Charakteristika príčin a cieľov privatizácie, výberu metód privatizácie, jej rozsahu a chronológie, foriem predaja štátnych podnikov, štruktúry kupujúcich privatizované podniky, skúsenosti privatizácie odvetví komunálneho hospodárstva a činnosti privatizovaných podnikov.