Ekonomická reforma v ČSFR (průběžné hodnocení). - Klacek, J.
Pokus priebežného vyhodnotenia niektorých dôležitých otázok ekonomickej reformy v ČSFR a formulácia niektorých námetov pre hospodársku politiku. Komplikácie, ktoré vznikli z nedôslednej a oneskorenej realizácie scenára reformy. Markantný pokles výkonnosti čs. ekonomiky. Dôsledky uplatnenia postupu najprv liberalizácia a potom privatizácia. Pozitívne stránky riadenej inflácie. Názor na použitú cestu demonopolizácie, na štruktúrnu a priemyselnú politiku a na cesty ochrany poľnohospodárstva v otvorenej ekonomike.