K politekonomičeskoj charakteristike perechodnych processov v SSSR. - Rjazanov, V.
Cieľom ekonomickej reformy by mal byť prechod - v súlade s vývojom ekonomík vyspelých krajín - k "informatívnemu" trhu, regulovanému a riadenému sociálnymi záujmami. Úzka sociálna základňa reformy v ZSSR, uskutočňovanej "zhora" vytvára možnosť neúspechu reformy. Názory na možné alternatívy vývoja v ZSSR.