Sociální mír a ekonomická transformace. - Sláma, J.
Na konferencii usporiadanej Inštitútom hospodárskej politiky VŠE Praha na tému Čs. ekonomická reforma v roku 1991 sa diskutovali otázky alternatívnych postupov čs. reformy. Účastník konferencie prof. J. Sláma odpovedá na otázky: či názory na alternatívne metódy transformácie zazneli dosť silno, ako hodnotí správanie obyvateľstva vzhľadom k nečakane tvrdým dôsledkom ekonomickej transformácie, akým spôsobom sa dá naďalej zachovať konsenzus obyvateľstva, ako lustračný zákon ovplyvní reformu a či jestvuje morálnosť v podnikaní.