Stabilizační aspekty ekonomických reforem v Maďarsku, Polsku, Sovětském svazu a Česko-Slovensku. - Czesaný, Slavoj
Makroekonomické aspekty ekonomických reforiem vo vybraných krajinách uplatňujúcich odlišné typy reformnej stratégie: Maďarsko - pozvolný prechod k trhovému hospodárstvu, Poľsko - urýchlená cesta k trhovému hospodárstvu, ZSSR - zavádzanie trhových prvkov do ekonomiky, v ktorej prevláda centrálne riadenie a ČSFR - kde sa vychádza z makroekonomickej stabilizácie opierajúcej sa o reštrikciu dopytu s blokovaním inflačného procesu. Podobné dôsledky ekonomických reforiem vo všetkých štyroch krajinách.