Velká privatizace a pracovněprávní vztahy. - Jouza, L.
Základom prevodu majetku do súkromného vlastníctva je vypracovanie privatizačného projektu. Projekt obsahuje informácie o počte a kvalifikačnej štruktúre zamestnancov. Pracovné pomery všetkých zamestnancov zostávajú zachované dňom prechodu vlastníctva podniku na iného majiteľa. Privatizačný projekt musí počítať s tým, že do súkromného vlastníctva prechádza len časť podniku.