Wplyw form wlasnosci na innowacyjnosc przedsiebiorstw. - Nowak, K.
V Poľsku nastali zmeny v r. 1981 vydaním zákona o štátnych podnikoch samostatných, samosprávnych a samofinancujúcich sa. Privatizácia a iné zmeny vlastníctva a ich vplyv na inovácie. Zvyšuje sa konkurenčnosť podnikov. Šance získavajú nové výrobky a nová technológia. Opozícia proti bezplatným kupónom a proti zamestnaneckým akcionárom.