Prognoz osnovnych tendencij razvitija Zapadnoj Jevropy do 2015 g. Obščije uslovija razvitija. - Kudrov, V.
Doterajší vývoj dovoľuje predpokladať, že vznikne nová globálna spoločnosť, kde budú mať rozhodujúce miesto všeľudské hodnoty a sloboda jednotlivca. Vznikne široká spolupráca a spoločný záujem o sociálne, ekonomické a politické ciele. Zvýši sa význam jednotnej Európy. ES sa premení na Európsky zväz, zanikne rozpor medzi Východom a Západom. Uvedenie troch variantov prognózy ekonomického rastu Západnej Európy do r. 2015. Perspektíva upevňovania primátu sociálnej sféry nad ekonomickými a technickými potrebami.