Átalakítjuk vagy konzerváljuk iparunk szerkezetét? - Papanek, G.
Zásadné zmeny v štruktúre priemyslu a výroby vôbec v Maďarsku v r. 1989/1990. Pokles odbytu a rozpad východného trhu spôsobuje zastavenie výroby v mnohých podnikoch. Privatizácia a adaptabilnosť malých a novovzniklých podnikov oživuje ekonomiku. Podpora štátu v inej podobe ako doteraz. Rozbúranie monopolného postavenia podnikov v Maďarsku. Pomalý proces v niektorých odvetviach brzdí rozvoj makroekonomických aktivít v Maďarsku.