Úloha hospodářské soutěže je nezastupitelná. Názor německého poradce. - Waldenberger, F.
Privatizácia znamená koniec kontroly a koordinácie plánom. Na ich miesto musí čo najrýchlejšie nastúpiť súťaž. Analýza predpokladov a prekážok súťaže. Rýchle zavedenie súťaže otvorením dverí silnej zahraničnej konkurencii je neakceptovateľné. Dočasne chýbajúci tlak zvonku sa musí nahradiť tlakom zvnútra, dôsledným zrušením bývalých štátnych monopolov a vytvorením vnútornej presúťažnej politiky.