Leasing - moderní způsob podnikání Právni aspekty. - Fridrich, F.
Nevyjasnenosť právneho rámca leasingu. Doteraz takmer žiadny štát na svete nepristúpil ku kodifikácii leasingovej nájomnej zmluvy. Nádejnou je dohoda o medzinárodnom finančnom leasingu prijatá v Ottawe 28. mája 1988. Upravuje inštitút finančného leasingu. Špecifiká tohto leasingu. Úprava podmienok prenechania majetku k používaniu inej organizácii v čs. právnom poriadku.