Kam směřuje náš maloobchod. - Krásný, Tomáš
V ČSFR bol maloobchod podriadený koncepcii lacnej distribúcie. Nebol schopný zabezpečiť spätnú väzbu medzi požiadavkami spotrebiteľov a správaním sa výroby. Prechod na trhové hospodárstvo to umožní. Do maloobchodu vstúpi množstvo drobných súkromných firiem, rozvinie sa konkurencia. V ČSFR je málo samoobslužných domov, chýba zásielkový obchod, veľkoobchodné samoobslužné sklady. V budúcnosti bude asi 70 perc. maloobchodu pripadať na organizačné koncentrované podniky.