Riziká v zahraničnom obchode. 2. Komerčné riziká. - Oravec, Peter
V zahraničnom obchode dva druhy rizík: komerčné a politické. Komerčné riziká tvoria celý systém väčších, či menších rizík, týkajúcich sa raz exportéra, inokedy importéra. Charakteristika rizika nájdenia optimálneho trhu, odmietnutia odobrať tovar, rizika nezaplatenia, rizika z neplnenia zmluvy a transportných rizík.