Riziká zahraničného obchodu. 3. - Oravec, Peter
Popri rizikách komerčného druhu druhou veľkou skupinou v zahraničnom obchode sú politické riziká. Nevyhnutnosť ich začlenenia do prípravy a kalkulácie obchodu. Pramene hodnotenia politických rizík. Konkrétne formy politického rizika: napr. hospodársko-politické príčiny rizika výmeny peňazí, zákaz platenia, riziko z moratória. Zvláštne druhy rizík: kurzové riziko a právne riziká.