Viedenský dohovor. 1. Zmluvy o medzinárodnej kúpe tovaru. - Klučka, Ján
Významným právnym dokumentom pre medzinárodný obchod je Viedenský dohovor OSN o zmluvách a medzinárodnej kúpe tovaru (United Nations Convention on contracts for the international sale of goods) z r. 1980, ktorý platí v ČSFR od 1.4.1991. Charakteristika typov zmlúv podľa Dohovoru. Návrh na uzavretie zmluvy. Konkrétne náležitosti navrhu (oferty) v zmysle článku 14 Dohovoru.