Voprosy racional'nogo ispol'zovanija importnoj techniki. - Semenov, K.
Rast negatívneho salda zahraničného obchodu ZSSR od r. 1989. Zmrazovanie prostriedkov v nevyužitej technike. Prechod na vnútornú konvertibilitu rubľa a zodpovednosť za využitie techniky. Potreba využitia zahraničných odborníkov. Zlá dokumentácia a nekoordinovanosť dovozu s kapacitami montážnych organizácií. Úloha spoločných podnikov pri využívaní dovážanej techniky.