Poverty reduction and sustainable growth are development priorities for the decade.
Tlačové komuniké Komisie MMF pre rozvoj, zo schôdze v Bangkoku 14.10.1991. Prioritné úlohy rozvoja v 90. rokoch. Úlohy rozvojových a priemyselne vyvinutých krajín. Dôsledky pre postup Svetovej banky a MMF. Jadrom boja proti chudobe je rozvoj ľudských zdrojov krajín usmernením toku podpôr a investičných operácií medzinárodných inštitúcií a rozvinutých krajín na túto úlohu.