Devizový trh perspektivy čs. finančního trhu
Z troch segmentov finančného trhu je cesta vývoja devízových vzťahov v trhovej forme najdlhšia. Pre terajší vývoj devízových vzťahov je charakteristický smer medzibankového devízového trhu s jeho nástrojmi, ktoré by sa mali prispôsobiť reálnej situácii. Základným poslaním tohto trhu je zabezpečiť platobnú schopnosť čs. bánk. Subjekty a pravidlá medzibankového devízového trhu.