Mirosistemnyj podchod segodnja.
Beseda na tému: "Svetovosystémový prístup v súčasnosti". Vyjadrenie sovietskych vedcov k rôznym koncepciám súčasných západných predstaviteľov spoločenských vied, osobitne k tzv. škole "svetovej ekonomiky". Posúdenie aktuálnych teoretických problémov ako napr. či možno bipolárnosť alebo polycentrizmus súčasného sveta určovať v čisto geopolitických termínoch, alebo či ide o civilizačné protiklady a vzájomné väzby, ako sa budú vyvíjať centro-periférne vzťahy, aké miesto zaujmú bývalé socialistické krajiny v svetovom systéme.