Novyje orientiry mirovoj ekonomiki. - Smol'nikov, Sergej Viktorovič
Rozsah a hĺbka procesov prebiehajúcich v súčasnosti vo svetovom hospodárstve významne ovplyvňuje osud ľudskej civilizácie. Stať obsahuje najdôležitejšie problémy svetovej ekonomiky - a to predovšetkým problémy zosilňujúceho sa podriaďovania svetového ekonomického rozvoja novým individuálnym, skupinovým a celospoločenským hodnotám, jeho korekcie vzhľadom na ekologicky stav planéty a na narastanie úlohy sociokultúrnych faktorov.