Slovensko a jeho osamostatnenie. - Oravec, J.
Po vyše 40 rokoch budovania systému centrálneho riadenia ekonomiky, ktoré priviedlo čs. krajinu na pokraj ekonomického krachu, je potrebné riešiť grandiózne úlohy: transformovať postsocialistickú ekonomiku na ekonomiku trhovú a transformovať zastaralé štáto-právne usporiadanie na usporiadanie rešpektujúce práva národov. Skúmanie predpokladov osamostatnenia Slovenska. Charakteristika postupu osamostatnenia. Vyvodenie záverov: prehnané ilúzie o budúcnosti osamostatneného Slovenska nie sú namieste.