K novele Občianskeho zákonníka. - Plank, K.
Poukázanie na zmeny, ktoré si v Občianskom zákonníku vyžiadal prechod hospodárstva z metódy direktívneho riadenia na trhové hospodárstvo. Pri príprave novely Občianskeho zákonníka bolo potrebné odstrániť z neho všetko, čo bolo v rozpore so zásadou rovnoprávnosti subjektov občianskoprávnych vzťahov a vytvoriť nový systém záväzkovoprávnych vzťahov.