polgármesteru tisztség ellátásának jogi természetéröl. (A polgármester a munkajog hálójában. - Tatár, I.
Regionálna organizácia vnútorných vecí v Maďarsku. Reorganizácia býv. žúp a miestnych zastupiteľstiev. Nová funkcia mešťanostu, jeho práva a povinnosti. Mešťanosta ako volený funkcionár, jeho pracovno-právne nároky voči predchádzajúcemu zamestnávateľovi, najmä po ukončení funkčného obdobia. Príklady, skúsenosti.