Podmínky zaměstnávání cizinců. - Růžička, K.
Zákony upravujúce podmienky zamestnávania cudzincov na území ČSFR. Rovnaké právne postavenie ako čs. štátni občania majú cudzinci a osoby bez štátnej príslušnosti, ktoré sú zamestnávané podľa čs. právnych predpisov. Podmienkou k prijatiu do zamestnania je povolenie k pobytu. Charakteristika postupu pri udeľovaní povolenia k zamestnaniu. Právo, ktorým sa riadi pracovný pomer a sankcie za porušenie predpisov pri zamestnávaní cudzincov zamestnávateľom.