Rend a lelke mindennek...? (Az új Munka Törvénykönyve és a fegyelmi felelösség). - Horváth, I.
Kritika nového Zákonníka práce, schváleného v parlamente v r. 1990 v Maďarsku. Základné nedostatky - chýba ideologické a štruktúrne východisko. Absencia definície majetku spoločnosti, trhu práce. Organizácia a ochrana zamestnancov, jej zakotvenie v Zákonníku práce. Nedostatky v reštruktívnych opatreniach, zastúpenie pracovníka v pracovno-právnych rokovaniach. Nedostatočné sú právne otázky vzdelávania, rekvalifikácie.