Nepominutelný rozdíl. Srovnání úhrady za bydlení ve státních a družstevních bytech. - Plachký, M.
Porovnanie nákladov spojených so získaním a udržiavaním bytu štátneho (komunálneho) a družstevného. Pokiaľ ide o prevádzkové náklady (bez vedľajších úhrad) na družstevný a štátny byt, rozdiely nie sú výrazné. Hlavné rozdiely spočívajú v pokrývaní nákladov investičných. Za 13 rokov bývania v rovnakom byte je užívateľ štátneho bytu zvýhodnený o 86402 Kčs. Súčasný stav dotácií v štátnych bytoch je nezlučiteľný s trhovými podmienkami a vytvára prekážku vytvorenia trhu bytov.