Čs. sociální reforma a sociální zabezpečení v západní Evropě. - Rys, V.
Vývoj sociálneho zabezpečenia na západe v povojnových rokoch. Zmeny v základných spoločenských štruktúrach, zmeny na trhu práce a v zmýšľaní a správaní sa obyvateľstva viedli k prispôsobovaniu inštitúcií sociálneho zabezpečenia týmto zmenám. Charakteristika harmonizácie sociálnej politiky v ES. Porovnanie čs. sociálnej reformy so systémami sociálneho zabezpečenia ostatných krajín západnej Európy.