Zákon o pojišťovnictví.
Zákon ČNR č. 185 zo dňa 26.4.1991 o poisťovníctve s výkladom jednotlivých ustanovení. Vyhláška MF č. 259 zo dňa 3.6.1991, ktorou sa určuje proces tvorby a použitia účelových poistných fondov s výkladom jednotlivých ustanovení.