K nové právní úpravě ochrany ovzduší. - Zeman, J.
Vláda ČSFR schválila 5.6.1991 návrh zákona o ochrane ovzdušia a vláda ČR nadväzujúci zákon o štátnej správe v ochrane ovzdušia. Nový zákon zavádza emisné limity znečistenia ovzdušia, imisné limity a depozitné limity. Jestvujúci znečisťovatelia sa musia so stanovenými emisnými limitmi vyrovnať najneskôr do 5 rokov.