Variácie na tému unifikácia. 2. - Prívara, I.
Druhá časť článku venovaného podaniu uceleného pohľadu na riešenie problému unifikácie a príbuzných unifikačných problémov. Sústredenie sa na zovšeobecnenia unifikácie (unifikácia nekonečných termov, sémantická unifikácia, mnohodruhová unifikácia, unifikácia termov druhého rádu). Prezentácia riešenia uvedených problémov jednotným spôsobom, a to na symbolickej úrovni.