<The> power of X-Y grids. - Finley, M.
Uplatnenie siete XY vytvorenej údajne Descartesom v 16. storočí, ako vizuálneho systému porovnanie dvoch hodnôt. Aplikácia pri strednom stupni počítačovej vybavenosti v rámci tzv. elektronických konferenčných systémov (EMS). Umožňuje rýchle zhodnotiť rýchlosť a správnosť postupu pri hľadaní riešenia formou konferencie a tým podstatne znižuje náklady na časy konferencií. Ukážky riešení problémov za použitia tejto pomôcky aj čisto manuálne.