Models for exceedancer over high thresholds. - Davison, A.C
Analýza extrémov na základe modelovania rozsahov a výskytov prekročení vysokých prahov. Opis prirodzenej distribúcie týchto prekročení (zovšeobecnená Paretova distribúcia). Ukážka použitia na základe údajov z riečnych tokov.