Národný program podpory zdravia.
Národný program podpory zdravia (NPPZ) prejednala vláda SR 19. novembra 1991. Je zameraný na dôsledné odstraňovanie javov vyvolávajúcich poškodzovanie zdravia obyvateľov Slovenska. Charakteristika projektov podpory zdravia, ktoré budú riešené za účasti štátu, organizácií a občanov, základného cieľa NPPZ, základných postupov, stratégie ochrany zdravia, stratégie rozvíjania zdravia a stratégie zdravotníckej prevencie. Organizačné zabezpečenie a financovanie NPPZ.