Výdaje rostou. - Kociánová, H.
Systémy sociálnej ochrany vytvárajú vo všetkých ekonomicky vyspelých krajinách významný sektor ekonomiky a predstavujú veľkú časť štátnych výdavkov. Podiel výdavkov na zdravie na HDP sa od r. 1960 do r. 1986 zvýšil v priemere krajín OECD zo 4 perc. na 7,5 perc. Problémy, ktoré vznikajú z nedostatku zdrojov financovania. Rozbor príčin rastu nákladov na zdravotnú starostlivosť.