Energetická koncepcia Slovenska. - Bonislavský, V.
Energetická náročnosť tvorby hrubého domáceho produktu v SR je výrazne vyššia ako v ostatných európskych krajinách. Spotreba elektrickej energie v domácnostiach, poľnohospodárstve a v službách je však oveľa nižšia. "Energetická koncepcia pre SR do r. 2005" je zameraná na pokles výrobnej spotreby energie o 25 perc., na rast spotreby energie v terciárnej sfére o 13 perc., na diverzifikáciu dovozu energetických surovín, maximálne využitie domácich energetických zdrojov.