Kdo zaplatí dálnice? - Šejna, P.
Predpokladaný rozsah diaľničnej siete v ČR je 1228 km. Za 24 rokov výstavby sa uviedlo do prevádzky len 356 km. Týmto tempom by dokončenie výstavby trvalo 60 rokov. Doteraz výstavba diaľníc bola financovaná výlučne zo štátneho rozpočtu. Charakteristika nového návrhu ČNR týkajúceho sa financovania, výstavby, opráv a údržby ciest a diaľníc z domácich zdrojov. Možnosti využitia zahraničného kapitálu.