K probleme obnovlenija agrarnogo stroja. - Tonkonog, R.
Dokazuje sa nesprávnosť názoru, že kolchozno-sovchozný systém sa stal hlavnou prekážkou rozvoja poľnohospodárskej výroby a že ho treba nahradiť malovýrobou založenou na súkromnom vlastníctve. Ukazuje, že ak sa kolchozy a sovchozy stanú plnoprávnym subjektom trhových vzťahov, ak sa zmení ich sociálno-ekonomická štruktúra na základe širokého využívania árendy, kooperatívnych, rodinných a individuálnych fariem, zavedie sa do APK pluralizmus vlastníctva, moderná technika, môže spoločenské vlastníctvo ostať rozhodujúcim.